Praktični savjeti: Ako opremate novu kuhinju ovo je preporuka za odgovarajuću ploču za kuhanje

Ukoliko opremate novu kuhinju, ili vršite zamjenu stare ploče za kuhanje ili štednjaka, javlja se mnoštvo pitanja.

Moderne ploče za kuhanje su veoma praktične, zauzimaju malo mjesta i na mnogo načina se mogu uklopiti u kuhinjski namještaj, ali ipak treba pravilno odabrati.Kuhinja je mjesto gdje se odvija kulinarska magija, koja ne bi bila mogućna bez ploče za kuhanje. Zato je sa puno pozornosti treba birati, prema potrebama vaše obitelji i navikama u ishrani. Prije kupnje ploče za kuhanje, razmotrite ova pitanja: Ploča za kuhanje ili štednjak? Želite li ploču za kuhanje direktno iznad pećnice, ili na drugom mjestu? Moderne kuharice radije biraju da im pećnica bude potpuno odvojena od ploče, iz mnogih praktičnih razloga, kao i zbog boljeg korištenja prostora u kuhinji. Gas, struja ili indukcija? Šta vam najbolje odgovara, računajući i na energetsku uštedu?

Ukoliko želite modernu ploču za kuhanje koja se brzo zagrijava, lako čisti i istovremeno štedi energiju, iako je malo skuplja, izabrati ćete indukcijsku ploču. Ako biste da što manje novca potrošite na uređaj, odaberite klasičnu tehnologiju. Također, i ako već imate priključak na plin i hteli biste ga iskoristiti za kuhanje.

Način rukovanja

Želite li klasiku ili moderne ploče sa rukovanjem na dodir, a možda i spoj klasike i modernog u jednom? Odlučićete se za ono što vama više odgovara, kako biste prilikom kuhanja lako rukovali pločom i kako to ne bi utjecalo na sami tok kuhanja. Ako vas upravljanje na dodir zbunjuje, svakako se odlučite za okretni birač.

Aspirator

Postoje i različite mogućnosti i dizajn aspiratora, od klasične kuhinjske nape do integriranog otvora u ploči koji usisava paru prema dolje i veoma je diskretan. Tako da će i to dosta utjecati na vaš odabir ploče za kuhanje. Ovdje, prije svega, se misli na raspoloživost prostora, jer bi, svakako, aspirator morao biti iznad ili ispod površine za kuhanje.

Dodatne funkcije

Proizvođači danas nude ploče za kuhanje sa dosta pametnih i praktičnih dodatnih funkcija. Na vama je da odlučite koliko vam je važno da vaš aspirator prepoznaje isparenja od ploče za kuhanje i automatski se uključi i isključi. Ili da vaše ploča i pećnica same mogu procjeniti stepen gotovosti nekog jela? Možda da vašom pločom za kuhanje upravljate putem aplikacije, dok ste na putu sa posla? Ako vam sve ovo nije potrebno, vjerujemo da će vam sigurnost ipak biti od posebnog značaja. Stoga ćete odabrati ploču za kuhanje koja se automatski isključuje posle nekog vremena.

Ploče za kuhanje se razlikuju i po broju mjesta za kuhanje – neke imaju svega jedno ili dva mjesta,a neke i do šest ringli. Izabrati ćete na osnovu broja članova obitelji, raspoloživog prostora i vaših navika u kuhanju. Uvijek je bolje imati ringlu viška, nego zbog nedostatka mjesta za kuhanje imati poteškoće.

Nadamo se da smo vam uspjeli pomoći našim pitanjima, a sada je na vama da iz udobnosti doma posjetite jeftinije.hr i odaberete model kao i usporedite cjene, te tako vašu kuhinju opremite najprikladnijom pločom za kuhanje.