“Baton” turnirom u šahu obilježio Međunarodni dan slijepih osoba

Veliko nam je zadovoljstvo da smo i ove godine održali 11. po redu tradicionalni turnir u šahu za slijepe osobe, ratne i civilne invalide te stradalnike rata Grada Zenice, ističu iz UG “Baton”.

Kao što je poznato, ovaj turnir redovno se organizuje povodom 15. oktobra, Dana bijelog štapa, odnosno  Međunarodnog dana slijepih osoba.

Sinoćnje takmičenje je okupilo oko pedesetak učesnika koji su u prijatnoj atmosferi proveli nekoliko sati u takmičenju i druženju.

Postignuti su i slijedeći rezultati gdje je u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto zauzeo Kenan Isaković, drugi je bio Nihad  Mehić, dok je treće mjesto pripalo Feridu  Haliloviću.

U kategoriji  ratnih vojnih invalida sa ostalim stepenima invaliditeta prvo mjesto pripalo je Dževahiru Okanu, drugo mjesto pripalo je Jasminu Jašareviću, dok je treći bio Sead Ahmetspahić.

Na  kraju potrebno je  napomenuti da u  „ Batonu” shodno  zacrtanom planu i programu do kraja godine očekuju još dva takmičenja i to u aeromodelarstvu i stonom tenisu.