Zeničanin Vedad Karić osvojio drugo mjesto na Balkanskom drumskom prvenstvu

Vedad Karić, član Biciklističkog kluba Rotacija spin iz Zenice, osvojio je drugo mjesto na Balkanskom drumskom prvenstvu koje je tokom vikenda održano u Istočnom Sarajevu.

Organizator takmičenja je bio Biciklistički savez Bosne i Hercegovine. Naš najbolji biciklista, državni prvak Vedad Karić je osvojio drugo mjesto i tako postao viceprvak Balkana na drumu što je do sada najveći rezultat naše selekcije od njenog postojanja kada je u pitanju drumski biciklizam. Na prvom mjestu je bio reprezentativac Turske Oguzhan Tiryaki, a na trećem Rumun Ioan Dobrin.

„Ni jedna riječ ne može opisati moje zadovoljstvo i sreću jer sam nakon dugo godina ostvario san koji smo svi sanjali u Savezu, a to je medalja sa Balkanskog drumskog prvenstva. Mnogo truda i rada sam uložio u ovaj historijski uspjeh tako da mislim da je opravdan i rezultat, iako sam imao veliku šansu i da odnesem pobjedu, ali ne žalim se. U moru svih onih koji su mi pomogli da postignem ovaj rezultat, želio bih se zahvaliti selektoru Hajrudin Trletu, koji mi je davao neizmjernu podršku svih ovih godina i što je možda jedini vjerovao da mogu ostvariti ovaj rezultat“, izjavio je Vedad Karić nakon osvajanja srebrene medalje.

Vedad Karić je početkom avgusta osvojio medalju i na Balkanskom MTB prvenstvu i na taj način postao prvi biciklista u državi koji je objedinio medalje sa Balkanskog prvenstva u obje discipline.(M.P.)