Pripreme za asfaltiranje novih 260 metara puta u naselju Gradac

Nakon što je u maju prošle godine sanirana najugroženija dionica puta za naselje Gradac, u mjesnoj zajednici Raspotočje, Gradska uprava Zenica nastavlja sa realiziranjem projekata koji će unaprijediti život mještana ovog naselja.

Naime, preduzeće “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica vrši pripreme za asfaltiranje nove dionice puta u naselju Gradac, u dužini od 260 metara.

Da će im novi put značajno unaprijediti životni ambijent posvjedočili su nam mještani, koji ne kriju zadovljstvo zbog činjenice da će i ovaj dio Zenice pokriti asfalt, ali i što Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem ne zaboravlja nijednu mjesnu zajednicu i ulicu.

“Prošle godine smo izdvojili 30.000 KM za sanaciju 140 metara puta, a ove godine smo krenuli u sanaciju još 260 metara puta. Stanje u ovom naselju ne priliči četvrtom po veličini gradu u BiH, stoga smo odlučili i ovim Zeničanima učiniti njihov dolazak do svojih kuća dostojanstvenim. Nastavit ćemo i dalje sa unapređenjem infrastrukture u svakom dijelu grada”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.