U nedjelju 6. međunarodni “Zenica table tennis Open 2021”

Stonoteniski klub Mladost iz Zenice u nedjelju 26. septembra organizuje VI Međunarodni Zenica table tenis Open 2021.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera organizatori su uvjereni da će takmičenje proći bez problema. Ove godine osim najboljih bh. stonotenisera seniora, svoj dolazak najavili su takmičari i takmičarke iz Hrvatske i Srbije.

„Ovo je naš tradicionalni Zenica open, šesti po redu. Prijave takmičara završavaju se danas. Imamo prijavljenih oko 80 takmičara do sada. Na turniru će učestvovati 16 najboljih seniora iz BIH i gosti iz Hrvatske i Srbije. Imamo kategorijre veterana i veteranki, a posebno smo ponosni na kategoriju učesnika iz JU Doma i porodice Zenica. Tokom godine oni treniraju kod nas i redovno učestvuju na našem turniru. Pandemija nam otežava organizaciju takmičenja. Kategorije smo podijelili po terminima. Ujutro startamo u 10:00 sati sa određenim kategorijama a kada oni završe takmičenje nastupiće i ostali. Time ograničavamo broj učesnika u dvorani“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirza Dizdarević, član Organizacionog odbora turnira i trener u klubu.

Premijer stonoteniska liga BIH ove godine starta početkom oktobra tako da je turnir ujedno generalna proba pred početak ligaškog takmičenja.

„Inače ovaj turnir mi terminski planiramo pred početak Premijer lige. On bude generalna proba za ligu. Svi naši takmičari će učestvovati na turniru. Za narednu sezonu naše ambicije su osvajanje Premijer lige u stonom tenisu“, optimista je Mirza Dizdarević.

Šesti Međunarodni Zenica tenis table open 2021 počinje u nedjelju u 10:00 sati.(M.P.)