Gradonačelnik Kasumović i ministar Isak razgovarali o projektima od značaja za Zenicu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa Arnelom Isakom, ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Tom prilikom razgovarali su o brojnim projektima koji čekaju na očitanje ministarstva kojim rukovodi ministar Isak. Među prioritetima razgovora bili su urbanistička dozvola primarne gasne mreže za cijeli grad, stari urbanistički plan, te o regulisanju međusobnih odnosa na poslovima održavanja Glavne gradske magistrale.

“Razgovarali smo da Kanton konačno preuzme nadležnost zimskog održavanja cijele dionice GGM-a, a ne da jednu ulicu održava Grad, a drugu Kanton. Spremni smo i da se formira ekspertna komisija koja bi ustanovila u kakvom stanju je GGM, budući da se na ovom projektu štedjelo na kvaliteti i postavljene su plastične cijevi pa dolazi do problema. Također, razgovarali smo i o nastavku izgradnje druge faze Glavne gradske magistrale”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Na kraju se govorilo i o projektu asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Lukovo Polje, što bi zajednički finansirali Grad Zenica i resorno kantonalno ministarstvo.