Raspored vakcinacije bez najave od ponedjeljka do petka

FOTO: Zenicainfo.ba

JU “Dom zdravlja” Zenica objavio je raspored vakcinacije u periodu od 31.08.2021. – 03.09.2021.

“Obavještavamo sve zainteresovane i punoljetne građane sa područja Grada Zenica, da će se vakcinacija bez prethodne najave i poziva, u periodu od 31.08. do 03.09.2021. godine odvijati svaki radni dan u terminu od 08:00 – 20:00 časova, na vakcinalnom punktu Službe za higijenu i epidemiologiju u prizemlju Doma zdravlja Zenica u ulici Fra Ivana Jukića broj 2. Građani koji dolaze bez najave i poziva mogu se vakcinisati vakcinama proizvođača AstraZeneca i Sinopharm. Svi zainteresovani dužni su sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu”, kazali su iz Doma zdravlja.
Pored toga, građanstvo se moli da poštuju javni red i mir prilikom dolaska na vakcinaciju, te da obavezno nose maske i drže fizičku distancu.
U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, građani Zenice mogu kontaktirati pripadajuću ambulantu porodične medicine.
“Ovim putem želimo da skrenemo pažnju našim sugrađanima, da je revakcinacija nakon primljene vakcine SINOPHARM četiri sedmice (28 dana), a vakcine ASTRA ZENECA nakon isteka perioda od 6 – 8 sedmica (42 – 56 dana) o čemu će redovno biti informisani na našim internetskim stranicama”, poručuju.