ZENICA: Prezentovan program IMPAKT inkubator poslovnih ideja

FOTO: Zenicainfo.ba

U Zenici je danas prezentovan program IMPAKT inkubator poslovnih ideja, koji i ove godine na prostoru Grada Zenice, u saradnji sa Gradskom upravom, realizuje Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo, uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju.

“Inkubator poslovnih ideja sveobuhvatan je program inkubacije ovih ideja, a ove godine kroz projekt namjeravamo na prostoru Grada Zenice podržati šest poslovnih ideja u pojedinačnom iznosu od po 5.000 maraka bespovrtanih sredstava, koje će imati i stručnu i mentorsku podršku”, pojašnjava Venesa Omerhodžić Klempić, viša stručna saradnica za aktivne mjere zapošljavanja u Investicijskoj fondaciji IMPAKT.

Venesa Omerhodžić Klempić

Podrška lokalnom ekonomskom razvoju, glavni je značaj ovog projekta, a svi zainteresovani, koji žele pokrenuti vlastiti ili proširiti postojeći biznis, ne stariji od 12 mjeseci, mogu iskoristiti ovu priliku da, uz finansijsku podršku dobiju i konsultativnu podršku u smislu jačanja i razvoja njihovih poslovnih ideja, te da razviju svoj poslovni plan i poslovni model.

U toku je i Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Grada Zenice, a prijave se podnose do 31. augusta. (V. J.)