Na putevima u Bosni i Hercegovini i danas se očekuje pojačana frekvencija vozila

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva teretna i jedno putničko vozilo, a koja se dogodila u mjestu Golubinja (Zenica-Žepče) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na putevima u Bosni i Hercegovini i danas očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima na izlazima iz gradskih zona. Prije polaska na put na vrijeme provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme isključite rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Izačić, Bosanska Gradiška, Prisika, Gradina i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Doljani nema gužve na našoj izlaznoj rampi, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prelaza (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.