Četvrta noć “One man show – Dino Džihić”

Četvrta noć Zenica Summer Festa bila je u znaku pop-rocka i svima nam poznatih Ex-Yu rock klasika. Zeničanin Dino Džihić i njegov “One man show” bio je zvijezda ove večeri.

Dino Džihić je mladi Zeničanin čija publika ima zadovoljstvo uživati u akustičnim pop-rock pjesama i njegovom fantastičnom vokalu. Godinama je obilazio cijelu BiH i regiju oduševljavajući publiku svojim, popularno rečeno, “one man show” nastupima na gitari. Dino je autor i kompozitor svojih pjesama, a pisao je i za druge. Također se bavi fotografiranjem, glumom, modelingom i učitelj je jezika.

Sinoć su i mladi i stari uživali u domaćim i stranim pjesmama i oduševljeno su pjevali pjesme Dine Dvornika, EKV-a, Knock Outa, Bijelog Dugmeta i drugih, ali naravno u Dininom vlastitom kreativnom aranžmanu na gitari.

Napominjemo da ZSF traje sve do 21. augusta, a zabava tek počinje! Družite se sa nama 6. augusta na dvije lokacije: na trgu Alije Izetbegovića u 20:30 nastupa plesna grupa “Iskre” sa gostima iz Viteza, Busovače i Kiseljaka, a na tvrđavi Vranduk u 20:30 h nastavljamo s rock'n'roll muzikom uz “Noć rock'n'rolla Vranduk 2021”!