Tokom vikenda sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak, 6. augusta, u Bosni i Hercegovini bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi. Bez padavina na jugu, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini zapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U subotu, 7. augusta, u našoj zemlji se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u nedjelju, 8. augusta. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

Vijesti.ba / FENA