Rukometaši “Čelika” započinju pripreme za narednu sezonu

Večerašnjom prozivkom, rukometaši “Čelika” započinju pripreme za narednu sezonu. Prema najavama novom – starom treneru Ljubomiru Filipoviću treba se odazvati 20 igrača, a Čelik u narednu sezonu ulazi sa podmlađenim sastavom.

„Večeras započinjemo pripreme za narednu sezonu i bit će to novi, ja bih rekao, treći napad na Premijer ligu. Prošle godine zbog koronavirusa liga je prekinuta, a u vrijeme prekida Rukometni klub “Krivaja” bila je prvoplasirana i plasirala se u Premijer ligu. Ove godine “Gradačac” je osvojio prvo mjesto i novi je član Premijer lige. Mi se vraćamo novom prvenstvu i borbi za prvo mjesto, a ovaj pohod na Premijer ligu je treća sreća. Što se igračkog sastav tiče ulazimo nešto slabiji. Za četiri igrača smo slabiji, ali u klub dolaze i trojica mladih rukometaša“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Pane Škrbić, predsjednik RK “Čelik”.

Ekipu “Čelika” u pauzi su napustili: Slaven Šijaković, Samir Korjenić i Haris Muhić. Ranije je u Njemačku otišao Aldin Begagić, a nova imena u zeničkom ligašu su: Danis Kovačević, Tarik Kubat, Mevludin Čehajić i Amar Kobilica.

Novi stari trener Rukometnog kluba “Čelik” je Ljubomir Filipović Miki i ovaj trener je 2010. godine vodio ekipu “Čelika” sa kojom je postigao zapažene rezultate.

„Nadamo se da ćemo sa trenerom Filipovićem ostvariti ponovo dobre rezultate. U novoj sezoni se nadam da ćemo ostvariti rezultat koji je zacrtala uprava, a to je ulazak u Premijer ligu. Što se tiče mog angažmana drago mi je da ostajem u klubu, vjerujem da i od trenera Filipovića mogu dosta da naučim, jer se radi o kvalitetnomn treneru“, naglasio je u svom obračanju Adnan Begagić, trener i prvi pomoćnik novog šefa stručnog štaba.

Danas je potvrđena informacija da će se tradicionalni memorijalni turnir Zaim Kobilica održati 21. i 22. augusta u Areni Husejin Smajlović.

Osim Čelika učestvuju “Iskra” Bugojno, Rukometni klub “Jajce” i gost sa Kipra, Rukometni klub “Genčlik Guđu”. (M. P.)