JP ViK d.o.o. Zenica uspješno okončalo izgradnju vodovodnog sistema Margita i vodovodne mreže u Donjem Čajdrašu

JP ViK d.o.o. Zenica je završilo radove na drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema “Margita” u okviru koje je izgrađeno još 450 metara vodovodne linije i sedam vodomjernih okana. Na taj način je zaokružen projekat koji će omogućiti snabdijevanje pitkom vodom potrošača iz visinskih dijelova Prvomajske, te potrošača iz Kakanjske ulice.

Vrijednost radova izvedenih u okviru druge faze iznosi 52.000 KM, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 400.000 KM.

Izgradnju vodovodnog sistema “Margita” zajednički finansiraju Grad Zenica i JP ViK d.o.o. Zenica.

Istovremeno, JP ViK d.o.o. Zenica je uspješno privelo kraju i radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dijelu naselja Donji Čajdraš. Projekat je obuhvatio izgradnju vodovodne linije ukupne dužine 850 metara, kao i sedam vodomjernih okana. Izgradnjom vodovodne mreže u Donjem Čajdrašu su stvoreni uslovi da se mještani ovog kraja, koji su se do sada vodom snabdijevali iz lokalnog vodovoda, po prvi puta priključe na gradski sistem vodosnabdijevanja.

Vrijednost investicije iznosi 108.000 KM, a finansirana je iz sredstava JP ViK d.o.o. Zenica.

Sve radove na realizaciji navedenih investicija je vlastitom mehanizacijom i radnom snagom izvelo Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica.