Svakodnevno napreduju radovi na rekonstrukciji puta do Pepelara

Mehanizacija preduzeća „Komgrad-Ze“ d.o.o. od kraja juna radi na rekonstrukciji i asfaltiranju još jednog dijela puta za naselje Pepelari. Za uređenje i asfaltiranje predviđena je dionica u dužini od 2.150 metara.

Kako je izjavio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, Pepelari kao najudaljenija mjesna zajednica Grada Zenica i jedina čiji mještani u 21. vijeku nisu imali put, bit će povezani s gradom kvalitetnom putnom komunikacijom.
„Radovi svakodnevno napreduju i mještani Pepelara, kao i veliki broj gostiju koji posjećuju izletišta iznad našeg sela, presretni su zbog još jedne investicije Gradske uprave u infrastrukturu Pepelara koji su ne tako davno bili zaboravljeni i zapostavljeni od onih koji su trebali da se brinu za svoje građane“, kaže Enver Žuna, predsjednik MZ Pepelari.
U prethodne dvije godine sredstvima iz budžeta Grada asfaltirano je više od 2.500 metara puta za Pepelare, čiji su mještani na prve metre asfalta čekali više decenija. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica, dok je vrijednost radova koje finansira Grad Zenica 441.868,05 KM sa PDV-om.