Odbačena još jedna tužba protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović na svojoj oficijelnoj Facebook stranici objavio je post vezan za presudu Općinskog suda u Zenici povodom tužbe radi naknade štete zbog klevete, koja je podnesena od strane tužitelja Sabahudina Ibrahimagića, direktora Kantonalnog poreznog ureda Zenica.

Post vam prenosimo u cjelosti:
“Poštovani sugrađani i sugrađanke, poštovani svi koji prate i cijene moj rad. Imam potrebu da vas upoznam kako mi je uručena presuda Općinskog suda u Zenici povodom tužbe radi naknade štete zbog klevete, podnesena od strane tužitelja Ibrahimagić Sabahudina, direktora Kantonalnog poreznog ureda Zenica.
Odlukom Suda odbijen je kao neosnovan tužbeni zahtjev tužitelja kojim je tužitelj Sabahudin Ibrahimagić zahtijevao da Sud utvrdi kako sam ja uvrijedio tužitelja dana 13.07.2018. godine gostujući u emisiji „Zenica info Plus“ emitiranoj na RTV Zenica sa početkom u 19:00 sati.
Odbijen je i zahtjev tužitelja Sabahudina Ibrahimagića da objavim demant navoda iznesenih u emisiji „Zenica info Plus“ emitiranoj na RTV Zenica dana 13.07.2018. godine sa početkom u 19:00 sati, kao i zahtjev da uputim javno izvinjenje tužitelju.
Također je odbijen i zahtjev tužitelja da mu na ime naknade nematerijalne štete naknadim iznos od 940,00 KM sa zakonskim zateznim kamatama.
S druge strane, Odlukom Suda naloženo je tužitelju Sabahudinu Ibrahimagiću da mi na ime troškova parničnog postupka isplati iznos od 2.421,90 KM sve u roku od 30 dana od dana donošenja presude.
Kao što vidite riječ je o još jednom u nizu bezuspješnih pokušaja retrogradnih snaga SDA Zenica da diskreditiraju moj rad i djelovanje u kojem su mi prioritet zakonitost i opće dobro svih građana Zenice. U tome nisu pomogla ni svjedočenja bivših i sadašnjih vijećnika Fuada Lužića, Elvira Purića i Emine Tufekčić, na strani tužitelja Sabahudina Ibrahimagića”, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović na svojoj oficijelnoj Facebook stranici.