Busovača se sprema za Omladinski festival kulture u mjesecu julu

U okviru projekta “Osjeti Teatar”, koji realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima, Osnovnom školom Kaćuni, udruženjem AmfiTeatar, centrima za kulturu iz Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa, od 25. jula u Busovači će biti održan prvi Omladinski festival kulture. 

Festival će se održati u amfiteatru na otvorenom čija je izgradnja u toku i u kojoj učestvuju nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni. Tokom festivala publika će imati priliku da pogleda pet omladinskih predstava nastalih u okviru projekta “Osjeti Teatar”, ali i da uživa u predstavi iznenađenja i koncertu na zatvaranju festivala. Tokom četiri dana trajanja festivala Busovača će biti mjesto gdje će boraviti preko 80 mladih i kreativnih ljudi iz Donjeg Vakufa, Travnika, Vareša i Gornjeg Vakufa, a u dnevnim terminima bit će organizovan i program za najmlađu publiku.

 

Sama izgradnja amfiteatra kao i organizacija festivala podržana je i od Općine Busovača, sa željom da i amfiteatar i festival budu mjesta gdje rado dolaze ne samo građani Busovače nego i građani susjednih općina.

Projekat “Osjeti Teatar” se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).