Upis studenata na UNZE: Najveći interes za Medicinski i Politehnički fakultet

Na zeničkom Univerzitetu u toku je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u narednoj, akademskoj 2021./2022. godini.

Raspisan je 21. juna i trajaće do 02. jula, a na osam fakulteta ovog Univerziteta planiran je upis 1.050 studenata, među kojima su 623 redovna, koje finansira osnivač, te 337 takođe redovnih, ali  samofinansirajućih, kao i 90 vanrednih studenata.

„Ovogodišnji planirani broj studenata je nešto reduciran i mislimo da je sada puno realniji u odnosu na prošlogodišnji plan, a upis je počeo jako dobro i sa već sada iskazanim velikim interesovanjem za studirenje kod nas, jer prema jutrošnjim podacima već imamo 375 prijavljenih kantidata“, naglašava profesor doktor Enes Bikić, prorektor za nastavu i studentska pitanja zeničkog Univerziteta.

„I ovaj put najveće interesovanje studenata, kao i prethodnih godina, je za upis na Medicinski fakultet i njegov zdravstveni studij, kao i na Politehnički fakultet za informatičke oblasti“, napominje profesor doktor Enes Bikić.

Rangiranje kandidata i prijemni ispiti na fakultetima UNZE obavit će se od 05. do 09. jula, a upis primljenih studenata najkasnije do 23. jula ove godine.

Za sve fakultete koji  ne  prime  planirani  broj  kandidata  u  ovom  upisnom  roku  bit će  objavljen  i drugi upisni rok  i to 30. avgusta ove godine, a prijem dokumenata vršiće se od 31. avgusta  do 17. septembra.(V.J.)