Zmajevi pred publikom igraju u Danskoj, očekuje se veliki broj bh. navijača

FOTO: reprezentacija.ba

Nogometna reprezentacija BiH danas će u prijateljskom meču protiv Danske koji će biti odigran u Brondbyju imati podršku blizu 1.000 navijača, pišu tamošnji mediji.

Mediji u Danskoj pišu da će se današnji meč igrati pred blizu 8.000 navijača, što je svakako jako dobra brojka s obzirom na to da već više od godinu dana zbog pandemije koronavirusa navijači većinom nemaju pravo pristupa na stadionu.

Među sretnicima koji su došli do ulaznice su i brojni navijači BiH, a danska javnost očekuje da će ih blizu 1.000 biti na tribniama stadiona, a svakako da će u tom broju biti velika podrška za izabranike selektora Ivayla Peteva.

Protiv Danske smo do sada igrali pet puta, a prvi susret smo odigrali 1997. u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada su nas dobili rezultatom 2:0. Ipak, samo dva mjeseca poslije naš tim je upisao ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Dance smo pobijedili u gostima 2. aprila 2003. godine na stadionu Parken rezultatom 2:0 u jednoj od najboljih utakmica nogometne reprezentacije BiH u historiji, a šest mjeseci nakon toga u odlučujućem meču za odlazak na Euro nismo uspjeli upisati pobjedu na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Taj susret završen je rezultatom 1:1.

Nakon toga, igrali smo još meč na Kirin kupu 2016. godine, a tada je naš tim slavio nakon boljeg izvođenja penala. Za Dance će današnji meč protiv Zmajeva ujedno biti i generalna proba pred nastup na Euru, a oni će na smotri najboljih igrati u grupi sa Finskom, Belgijom i Rusijom.

 

klix.ba