Bajramujmo zajedno uz Specijalni program RTV Zenica

Radio – televizija Zenica tradicionalno je na prvi bajramski dan zajedno sa svojim gledaocima i slušaocima.

Nakon pažljivo biranih gostiju, tema i drugih prigodnih sadržaja u Iftarskom i Sehurskom programu tokom ovog mubarek mjeseca Ramazana uveliko traju pripreme za specijalni bajramski program.

Emisija „Bajramu se radujem“ na programu je Radija i Televizije Zenica u četvrtak 13. maja na prvi dan Ramazanskog bajrama 2021. od 9:00 do 11:30h.

Prije toga, vašoj pažnji preporučujemo da pratite Bajram namaz uživo iz Sultan-Ahmedove džamije već od 06:00h ujutro u programima Radija i Televizije Zenica.

U emisiji „Bajramu se radujem“ donosimo vam i reportažu iz džamije s Bajram namaza, kao i sa glavnog zeničkog trga o atmosferi prvog bajramskog jutra.

Naši gledaoci i slušaoci moći će pratiti i intervju sa hfz. Mevludinom Dizdareviće, muftijom zeničkim, a u studiju Televizije Zenica planirani su gosti: Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i Almir Babajić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

Bajramujemo s vama i uz dosta prigodne muzike, ali i bajramskih hedija. U našem specijalnom bajramskog programu osim s odabranim gostima posebno nam je zadovoljstvo razgovarati s našim gledaocima i slušaocima. Broj telefona 032 449 208 otvoren je za vaše pozive, da čestitate, pozdravite, ali i dobijete poklon. Podijela hedija poslovnih partnera i sponzora Ramazanskog i Bajramskog programa RTVZE postaje također tradicija na prvi dan Bajrama ili kako mi to volimo reći „bajramluci na zenički način“.

Od muzike izdvajamo odabrane sevdalinke i ilahije, kao i muzičke goste: Amela Gadžuna i Osmana Najetovića, koji će tom prigodom zasvirati i u našem studiju.

Voditeljice emisije „Bajramu se radujem“ RTV Zenica u četvrtak od 09:00 sati su Alma Huskić i Adla Abazović. Dobro nam došli!

Adla Abazović i Alma Huskić, voditeljice programa