Nogometaši Fortune bolji od Krivaje u KUP-u ZDK

Šestu pobjedu u nizu upisali su nogometaši zeničke Fortune. Po tri u Kupu i tri u prvenstvu. Juče su u okviru četvrfinala Kupa NS ZDK-a na Kamberovića polju sa 3:1 bili bolji od Krivaje iz Zavidovića sa 3:1.

Golove za domaćina postigli su Pjanić jedan i Kubat dva. Ovom pobjedom otvorili su vrata završnice kantonalnog kupa i na najboljem su putu da ponove uspjeh od prošle godine kada su stigli do 1/16 finala Kupa BIH kada su eleiminisani od federalnog ligaša Rudara iz Kaknja. U stručnom štabu su zadovoljni postignutim rezultatima.

„Kako ne bi bio zadovoljan. Ovom prilikom bih se zahvalio svojim igračima koji su ispoštovali dogovor iz svlačionice, zatim našim vjernim navijačima kojih je sve više. Sedamdeset posto ekipe je iz našeg omladinskog pogona. Meni je svejedno koga ćemo dobiti u polufinalu. Mi smo sada u usponu forme i očekujem i u polufinalu dobar rezultat“, optimista je Armin Bujak, trener NK Fortuna iz Zenice.

Posljednjih nekoliko sezona Fortuna osim u Kupu bilježi i dobre rezultate u Kantonalnoj ligi. Trenutno su treći na tabeli. Mnogi ljubitelji nogometa u Zenici se pitaju u ćemu leži tajna uspjeha ovog „malog amaterskog“ kluba.

„Tajna uspjeha je naš omladinski pogon, vjerujte dobro se radi. Treneri u omladinskom pogonu kao i mi u stručnom štabu seniorske ekipe dobro radimo. Imamo dobru i stabilnu ekipu. U ovom trenutku bi mogli igrati Drugu ligu ali finansije su nam glavni problem zbog kojeg nismo u višem rangu takmičenja“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armin Bujak, trener NK Fortuna.

Danas je obavljeno izvlačenje parova polufinala KUP-a kantona. Voljom žrijeba Fortuna ide direktno u finale dok se u polufinalu sastaju: Stupčanica-Usora. Polufinale se igra 12. maja.(M.P.)