Javno preduzeće Gradsko groblje Zenica nabavilo novi rovokopač

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon što je prošle godine vlastitim sredstvima kupilo specijalno pogrebno vozilo, zeničko Javno preduzeće Gradsko groblje ovih dana nabavilo je i novi rovokopač, također od svojih sredstava. Sve ovo bit će im velika pomoć u radu, a planova ima i za naredni period.

“Novonabavljeni rovokopač, u vrijednosti od 58.500 KM, pomoći će nam pri obavljanju naše osnovne djelatnosti, odnosno kod poslova ukopa, ali koristit ćemo ga i u realizaciji naših pratećih djelatnosti, kao što je postavljanje ivičnjaka, staza, korita i ostale prateće infrastrukture, ali i prilikom odlaganje PA otpada, čime se također bavimo”, navodi Almir Sarajlić, direktor zeničkog JP Gradsko groblje.

Almir Sarajlić

Tokom prošle godine, također vlastitim sredstvima, nabavili su i novo specijalno pogrebno vozilo i za njega obezbijedili 47.500 KM.

“Naredno što nam je u planu je opremanje mrtvačnice i ovaj posao vrijedan oko 50.000 KM, nastojat ćemo realizovati do kraja ove ili početkom naredne godine”, napominje Almir Sarajlić, direktor zeničkog JP Gradsko groblje. (V. J.)