„Zenica oka moga“ – prvi virtuelni koncert koji spaja rock generacije

Prvi virtuelni koncert posvećen zeničkoj muzičkoj rock sceni bit će održan u petak, 19. marta sa početkom u 19:30 sati. Naime, radi se o projektu koji u vrijeme pandemije svojevrsnim vremeplovom, online putem, pruža muzičku čaroliju koja dolazi u vlastite domove, a koji je namijenjen gledateljima širom svijeta.

Koncertni spektakl će biti izveden na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a publika će imati priliku da virtuelno uživa u svojim domovima u izvedbi romantične muzike šezdesetih, dinamične muzike šezdesetih i muzike zlatnih osamdesetih.

Poznate i popularne pjesme šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih izvode pop i rock veterani Zenice: legendarni gitarist i pjevač Nedžad Džadžo Čamdžić, aksustičar Hisam Hiso Jusufović, zatim grupe: Nemoguće vruće, Gong i Taxi Band, kao i Omladinski hor sa dirigentom Milenkom Karovićem. Voditelj prvog zeničkog virtuelnog koncerta je radijski voditelj i novinar Josip Dujmović, a specijalni gost je najuspješnjiji i najpopularniji Zeničanin u regionalnom glumačkom i televizijskom svijetu Tarik Filipović.

Virtuelne ulaznice su u prodaji preko sistema ENTRIO.HR i dostupne su po promotivnoj cijeni od 10 eura do 5. marta. Nakon tog datuma, cijena ulaznice će biti 15 eura. Producent koncerta je Tomislav Kašljević.