16.2 C
Zenica
Nedjelja, 13 Juna, 2021
Naslovnica Aktuelno Izdate tri dozvole za proizvodnju električne energije, nekim privremeno i oduzete

Izdate tri dozvole za proizvodnju električne energije, nekim privremeno i oduzete

FOTO: faktor.ba

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na sjednici održanoj u četvrtak izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnosiocima zahtjeva MALUCANOVIĆ d.o.o. Rakitno-Posušje, te izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za BV SUNCE d.o.o. iz Mostara i BRATSTVO d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE izdana je podnosiocima zahtjeva Samostalna obrtnička radnja “LJUČICA” iz Posušja i Proizvodnja električne energije “ELEKTRO ID” iz Tešnja, a privrednim društvima HIFA-OIL d.o.o. Tešanj i VEKTOR-INTEGRA d.o.o. Sarajevo izdate su dozvole za rad (licence) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-a, saopćeno je iz FERK-a.

Dozvola za rad za trgovanje LPG-om je privremeno oduzeta ISTRABENZ PLINI d.o.o. Breza zbog, kako navode, neobavljanja odobrene energetske djelatnosti transportnom jedinicom i u skladištima LPG-a.

U postupak opće rasprave upućen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnosioca zahtjeva “N S S N” d.o.o. Mostar i licence za transport naftnih derivata cestovnim saobraćajem podnosioca zahtjeva HIFA-OIL d.o.o. Tešanj.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na službenoj internetskoj stranici FERK-a, ostavljena je mogućnost za dostavljanje pisanih komentara na navedene nacrte do 19. februara.

Također, FERK je donio rješenje po žalbi kupca na akt JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, te tri zaključka po žalbama kupaca, stoji u saopćenju.

 

faktor.ba