Košarkaši Čelika upisali sigurnu pobjedu protiv Proma

Susret 16. kola Prvenstva BiH za košarkaše donio je uzbudljivo odmjeravanje snaga večeras domaćeg Čelika i gostiju iz Donjeg Vakufa, ekipe Promo.

Domaći tim bolje otvara meč, međutim sredinom prve dionice gosti prelaze u blago vodstvo koje nije trajalo dugo. Prva četvrtina okončana je u korist domaćina 23:20. U nastavku igrači Proma znatno bolje izgledaju na terenu i rezultatsku prednost drže u svojim rukama, što je bilo dovoljno da na odmor odu sa 5 poena vodstva pri rezultatu 38:43.

Treća četvrtina bila je i najuzbudljivija, domaći su povremeno “topili” prednost gostiju da bi u posljednjoj minuti poenima Delalića stigli a “trojkom” sa zvukom sirene po Božovića poravnali na 59:59. U posljednjoj dionici izabranici Josipa Pandže za svega par minuta igre imali su prednost od 12 poena (72-60), a najzaslužniji su Avdibegović i Božović. Do kraja susreta igrači Proma nisu uspjeli ugroziti prednost domaćina, završeno je 88:75, i bila je ovo 8 pobjeda za Čelik u ovodišnjem prvenstvu. U ekipi Čelika najefikasniji bili su Delalić sa 23 i Božović  21 poen a 11  dodao je Dedić. Kod Proma 21 poen upisao je Gudić a pratio ga je C.D. Wilson sa 19. (M.P.)