Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za delegaciju Rukometnog kluba “Čelik” Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

U Gradskoj upravi Zenica danas je upriliče prijem za delegaciju Rukometnog kluba “Čelik” Zenica, na čelu sa Panetom Škrbićem, predsjednikom kluba, šefom stručnog štaba i igračima. Povod je obilježavanje 70 godina postojanja Kluba i uručivanje priznanja “Zlatno srce Čelika” gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

Gradonačelnik je čestitao predstavnicima Rukometnog kluba “Čelik”, vrijedan jubilej i poželio im mnogo sreće u nastavku takmičenja. Također, naglasio je opredjljenje Gradske uprave da pomaže vrhunske sportiste i da obezbijedi što bolje i kvalitetnije uslove za rad sportskim klubovima. Tom prilikom istakao je da će i pored smanjenja budžetskih sredstava zbog koronavirusa budžet za sport u narednoj godini ostati na nivou prošlogodišnjeg, a ako se ukaže prilika bit će i povećan za nekih 15 posto.

 “Znate da nismo imali premijerligaša, ove godine je to košarka, a naredne godine po svim predviđanjima je to rukomet. Nogomet ćemo sačekati još neko vrijeme neka bolja vremena. Apsolutno grad Zenica stoji iza svojih klubova, ali ima ona jedna narodna poslovica: ‘Uvijek se trebamo pokriti koliki nam je jorgan’. Nećemo puno, ali da ćemo isfinansirati na vrijeme nema dileme. Ovih dana će početi sa radom komisija za raspodjelu sredstava, da bi klubovi znali koliko imaju tog jorgana ili sredstvava za narednu godinu da prave svoje planove. Ako bude trebalo povećati stavku u budžetu spreman sam je povećati do jedno 15%“, izjavio je za Zenicainfo.ba, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba “Čelik”, upoznao je gradonačelnika sa aktivnostima obilježavanja jubileja 70 godina postojanja i rada Kluba kao i planovima za narednu sezonu. Cilj je kako je izjavio Škrbić, plasman u Premijer ligu i evropska takmičenja.

“Nažalost ove godine zbog korone nismo u potpunosti ispunili plan obilježavanja godišnjice. Što se tiče takmičenja mi idemo stoposto na Premijer ligu. Zadovoljni smo, ali ne u potpunosti zbog toga što nismo pobijedili u Gradačcu. Svi stručnjaci kažu da je “Čelik” najbolji rukometni klub u državi. Imamo šanse da Gradačac u Zenici pobijedimo sa tri gola razlike i tako odemo u Premijer ligu“, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik. (M. P.)