Pripremite kišobrane i utoplite se: Nova sedmica donosi kišu i snijeg

U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, dok će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti očekuje se tek u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, u Bosni se danas očekuje slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 1 i 5 stepeni, a na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni celzija.

Utorak donosi pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost, a tokom noći s utorka na srijedu naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar će biti slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -8 i -2 stepena, a na jugu zemlje do 2 stepena celzija. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između – 1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni celzija.

Sredinom radne sedmice (2.12.) u BiH će preovladavati oblačno vrijeme. Na području krajine se prognoziraju snježne padavine koje su također moguće na dijelu centralne i jugozapadne Bosne. U Hercegovini će padati kiša. Na istoku i sjeveroistoku Bosne se ne očekuju padavine.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -7 i -2 stepena, a na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 0 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni celzija.

U cijeloj BiH će u četvrtak biti oblačno. Prognozira se većinom kiša, dok su snježne padavine moguće na području Krajine, ali i na planinama.

Očekuje se i jugo s povremeno jakim udarima na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera.

Temperatura zraka će tokom cijelog dana na području Krajine biti između -2 i 1 stepen celzija. Najniža jutarnja temperatura zraka u ostalim područjima će većinom biti između -2 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni celzija.

 

klix.ba