Udruženje Eko forum organizovao trening iz upravljanja projektnim ciklusom

FOTO: Zenicainfo.com

Udruženje Eko forum organizuje trening iz upravljanja projektnim ciklusom, namijenjen nevladinom sektoru. U naredna tri dana, predstavnici šest nevladinih organizacija iz Zenice imat će priliku naučiti i uvježbati vještine pripreme projektnih prijedloga, kao i najznačajnije aktivnosti u procesu realizacije projektnih zamisli.   

Nevladine organizacije u najvećoj mjeri i opstaju zahvaljujući podršci projektnim idejama, ali kako bi se osigurala podrška fondova bitno je prije svega naučiti vještine kvalitetne pripreme.

„Namjera Eko foruma je da okupi organizacije čiji mladi su zainteresovani za upravljanje projektima. Mislim da se mladi ljudi trebaju prvo okušati na lokalnom i kantonalnom nivou, kako bi stekli iskustva za apriliciranje na fondove višeg nivoa. Sredstva koja su im na raspolaganju su ogromna, ali sami projekti moraju biti dobro pripremljeni kako bi dobili finansijsku podršku”, kaže voditeljica treninga, Mirhunisa Bektaš, koja će u naredna dva dana, većinom kroz praktičan trening, nastojati ojačati ulogu mladih članova šest zeničkih nevladinih orgacija u vještinama pripreme i realizacije projektnih ideja.

Mirhunisa Bektaš

Ovaj trodnevni trening dio je projekta Misli o prirodi, koji Eko forum realizuje uz finansijsku podršku Švedske vlade. (S. S.)