Malonogometni klub “Neimari” Zenica savladao ekipu Žepča

FOTO: Zenicainfo.ba

Malonogometni klub “Neimari” Zenica upisao je prvu ovosezonsku pobjedu u Prvoj futsal ligi Federacije BiH.

U okviru 2. kola u Areni “Husejin Smajlović” bez prisustva publike savladali su komšije iz Žepča sa 5:1. Bio je ovo ujedno i debi novog trenera Mirka Čampare. Prvo poluvrijeme domaći hakleri odigrali su u grču, ali su uspjeli postići dva pogodka. Bio je to rezultat prvog poluvremena, a Neimari su poveli u 7. minuti golom Erdina Ramića. Isti igrač minut prije odlaska na odmor povisio je na 2:0.

U nastavku gosti su uspjeli da se oslobode pristiska, ali se istakao golman domaćih  Beganović. U 31. minuti susreta na 3:0 povisio je Baručija, a dva minuta kasnije gosti su smanjili na 3:1 golom Adžića. Pet minuta prije kraja u 35. minuti, Neimari u istoj minuti postižu dva gola čime su zapečatili sudbinu gostiju. Treći put u listu strijelaca upisao se najbolji igrač utakmice Erdin Ramić, a nakon njega konačnih 5:1 postavio  Salkić.

Ovom pobjedom Neimari su otvorili još jednu takmičarsku sezonu, za koju su stručni štab, igrači i uprava istakli kandidaturu za vrh tabele i plasman u Premijer futsal ligu BiH, jer Zenica to zaslužuje. (M. P.)