Rukometaši “Čelika” upisali šestu uzastopnu pobjedu protiv ekipe “Jajca”

FOTO: Zenicainfo.ba

Rukometaši “Čelika” upisali su šestu uzastopnu pobjedu, gdje su u okviru 6. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever, pobijedili “Jajce” sa 41:21.

Poluvrijeme je bilo 17:11 i “Čelik” je zadržao prvu poziciju na tabeli. Zbog pandemije koronavirusa, utakmica je igrana bez prisustva publike, a prije početka utakmice igrači oba tima i službena lica odali su počast tragično preminuloj rukometnoj legendi – Edhemu Sirči.

“Čelik” naročito dobar u odbrani uz odličnog golmana Muhića sa 21 odbranom, te su utakmicu odlično odigrali i mladi igrači Danijel Jurić i Faris Mrako. Najviše golova za “Čelik” su postigli (po sedam) Aldin Begagić i Ante Dragičević. Slaven Šijaković i Edin Gušić su bili standardno dobri sa po šest postignutih golova. Kod RK Jajca, u solidnoj ekipi, bolji od ostalih su bili Admir Popaja sa sedam postignutih golova i Antonio Radić sa četiri.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić uspio je riješiti pitanje uplate za troškove utakmicu sa RK “Jajcem”. Međutim u “Čeliku” su  jako razočarani činjenicom da se gotovo niko (osim jedne firme koja nam je pomogla da plate službena lica) i nije javio i pomogao za održavanje utakmice.

Ako nađemo novac za prevoz, onda ćemo i putovati u Gradačac. Očekujemo da nam se jave Gradska uprava i Kanton jer je RK “Čelik” trenutno najbolji sportski kolektiv u našem gradu! Utakmica u Gradačcu naredne subote, ako otputujemo, znači biti ili ne biti za RK “Čelik” 2020. godine, jer ako pobijedimo, a mi to možemo, onda smo prvaci Lige za ovu sezonu i u Premijer ligi smo”, izjavio je nakon susreta Pane Škrbić, predsjednik RK “Čelik”.

“Ne mogu vjerovati da se niko iz grada ne oglašava na apel za pomoć! Znamo da se drugim klubovima iz Grada daje novac i kapom i šakom. Ako se nastavi ovako, mi najavljujmo štrajk igrača. Kome da igramo: nije klub samo naš i predsjednikov”, kaže najstariji igrač, alfa i omega tima na terenu, doajen RK “Čelika” Aldin Begagić.

Nakon šest kola “Čelik” je na vrhu tabele sa 18 bodova i trebalo bi da naredne sedmice putuje na utakmicu u Gradačac. (M. P.)