“Mi o nama”: Motivacijske priče o uspješnim ljudima

Prva u nizu od četiri motivacijske platforme, organizovane u sklopu projekta „Mi o nama“, održana je danas u Zenici.

Projekat je podržan od strane BHRI programa – Bosnia Herzegovina Resilience Initiative. Projekat “Mi o nama„ ima za cilj dokumentovanje  autentičnih priča o individualcima, inicijativama, grupama i aktivnostima iz cijele Bosne i Hercegovine.

„Danas smo prisustvovali prvoj u nizu motivacijskih platformi. Projekat je nastao od strane BHRI programa. Projekat ima za cilj da stvori medijski prostor za pozitivne priče o običnim ljudima. Tako su nam se danas predstavili: Igor Skvarica, bh. mladi glumac, bračni par Đurica i Slađan Štula, vlasnici ekološkog  naselja, Meliha Klopić-Murtić, mlada inovatorica i Miada Bilal, aktiviskinja za prava žena“, pojasnila je Amila Lonić, PR menadžer projekta.

Platforma je nastala kao odgovor  na potrebu za medijskim prostorom koji bi isticao pojedince i načine na koji oni svakodnevno mjenjaju svijet oko sebe.

„Nisam se pripremao za ovo predavanje. Želim da budem isprovociran ljudima i da podijelim svoje iskustvo i izazovne periode za koje smatram da su obični, ali ih podrazumjevamo kao nešto čime bi trebali usmjeravati svoje životne snage. Za početak moramo se suočiti da smo okruženi zamkama, da prebrojavamo u stvarnosti  koliko je ljudi bolesno, koliko je ostalo bez posla. Mislim da većinu svoje životne  snage trebamo preusmjeriti na ono što danas možemo. Nekada je to veoma malo, ali i to malo je dobro ako živimo sa nadom u bolje sutra, sa svim svojim angažmanom da ga ostvarimo“, izjavio je Igor Skvarica, glumac i  učesnik motivacijske platforme.

Nakon Zenice motivacijske platforme biće održane u Prijedoru, Banja Luci i Zvorniku.(M.P.)