JP Grijanje: “Isporuka toplotne energije i cirkulacija u sistemu daljinskog grijanja nije adekvatna za zagrijavanje svih korisnika”

Grijanje na području grada Zenice trebalo je da starta ovog četvrtka, 15. oktobra 2020. godine, no radijatori u domaćinstvima su i dalje hladni.

Javno preduzeće “Grijanje” d.o.o. Zenica ovog jutra obavijestilo je korisnike usluga daljinskog grijanja da su u utorak 13. oktobra 2020. godine završili sve pripremne radnje i zatražili od “ArcelorMittal Zenica” početak grijne sezone 2020/2021. godina od srijede 14.10.2020. godine u jutarnjim satima.

“Isporuka toplotne energije je počela tek u noćnim satima 15. na 16. oktobar 2020. godine, ali isporuka toplotne energije i cirkulacija u sistemu daljinskog grijanja nije adekvatna za zagrijavanje svih korisnika. Zbog toga trenutno nema isporuke toplotne energije u naseljima udaljenijim od izvora toplote”, stoji u saopćenju JP Grijanje” Zenica.

Javno preduzeće “Grijanje” d.o.o. Zenica kontinuirano pokušava od “ArcelorMittal Zenica” dobiti informacije o stanju izvora toplotne energije i očekivanom terminu početka isporuke toplotne energije za sve potrošače.

“Potrošače mole za strpljenje, a računi grijanja za mjesec oktobar će biti umanjeni za svaki dan negrijanja”, poručuju iz Javnog preduzeća „Grijanje“ Zenica.