Prethodnog vikenda izvršena teška krađa u naselju Gorica kod Zenice

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 09.10. do 11.10.2020. godine, u mjestu Gorica, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica B.M., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen motokultivator. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Breza

U vremenskom periodu od 10.10. do 11.10.2020. godine, u mjestu Bulbulušići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, kojom prilikom je oštećeno  putničko motorno vozilo marke “VW Tiguan”, registarskih oznaka A38-T-444, vlasništvo lica M.N., iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 11.10.2020. godine, u 19,00 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Drivuša, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka J43-T-758, kojim je upravljalo lice L.J., iz Kiseljaka i pješak I.S., rođen 1987. godine, iz Kaknja, koji je tom prilikom smrtno stradao. Na mjestu ove saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK