Od 10. do 18. oktobra počinje prikupljanje kabastog otpada na području Zenice

FOTO: Zenicainfo.ba

“Alba” Zenica već dugi niz godina organizuje akciju organizovanog prikupljanja kabastog otpada i to dva puta godišnje, na proljeće i jesen.

“Apelovao bih na građane da zaista iskoriste ovu priliku za besplatnim odvozom otpada, da se riješe svega što im smeta po šupama, garažama, tavanima i balkonima, kako taj otpad ne bi završio pored kontejnera ili na zelenim površinama”, kaže Amer Alić, disponent u sektoru odvoza otpada u preduzeću “Alba” Zenica.

U ovom komunalnom preduzeću podsjećaju i pozivaju građane da iskoriste i mogućnost besplatnog odvoza kabastog otpada, na što imaju pravo jednom godišnje.

“Dovoljno je da pozovu Albu i da najave predaju kabastog otpada. Za redovne platiše organizujemo jedan put na godinu besplatnu uslugu odvoza takvog otpada”, dodao je Alić.

Jesenja akcija traje od 10. do 18. oktobra 2020. godine, a za početak prioritet ima uži dio grada.

“To su MZ Centar, Londža, Pišće, Jalija, Sejmen, Odmut i Mokušnice. Molimo građane da kabasti otpad odlažu pored kontejnerskih mjesta, te da nam to najave, kako ne bi došli u situaciju da se otpad ostavi po završetku akcije”, kaže Amer Alić, disponent u sektoru odvoza otpada u preduzeću Alba Zenica.

U ponedjeljak i utorak (12. i 13.oktobra) na rasporedu su mjesne zajednice Broda, Brist, Podbrežje, Tetovo i Gradišće, zatim, Zmajevac, Nemila, Vranduk, Čajdraš, Janjac itd.

Više detalja o rasporedu može se saznati u preduzeću Alba. (R. Š.)