Mještani Klopča i Šerića dobili novi asfalt

FOTO: Zenicainfo.ba

Nastavljaju se aktivnosti na uređenju putne infrastrukture na području Grada Zenice.

Mještani naselja Žičara u mjesnoj zajednici Šerići, danas su dobili asfalt, te ulice Hadžije Mazića u Klopču. Oko 400 metara makadamskog puta asfaltirano je danas u naselju Žičara u mjesnoj zejednici Šerići.Time je dovršena prošle godine započeta aktivnost na asfaltiranju ovog puta na šta smo, kaže Dervić Kovačević, predsjednik MZ Šerići, dugo čekali.

“Zahvalio bih se Gradskoj upravi i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, jer smo nakon dugo godina došli do završetka puta u mjestu Žičara kao ogranku mjesne zajednice Šerići. Prošle godine smo uradili dio puta, a ovaj nam je dio bio strateški bitan, jer smo asfaltom povezali kuću Aiše Kovačević, majke dva šehida koja živi sa sinom iz kategorije RVI, sa ostatkom naselja”, kazao je Derviš Kovačević.

Ovaj dio mjesne zajednice Šerići, podsjeća gradonačelnik Fuad Kasumović, bez ijednog metra asfalta je godinama bio zaspostavljen.

“Ja sam prošle godine obećao ovim ljudima da će asfalt biti postavljen do zadnje kuće i to je danas učinjeno. Čim se tender završi postavit ćemo i javnu rasvjetu”, poručio je gradonačelnik.

Mašine su aktivne danas bile i u Klopču. Okončani su radovi na asfaltiranju odvojka ulice Hadžije Mazića od br. 22 do br. 52.

“Jučer je asfaltirano oko 300 metara puta prema Prvomajskoj ulici, a naredne sedmice očekujemo početak asfaltiranja na Ibrakovića putu”, kaže Ibrahim Omić, predsjednik MZ Klopče.

Ova ulica bila je u dosta lošem stanju sa vidljivim mrežastim pukotinama, udarnim rupama i kolotrazima, a za njeno asfaltiranje u Budžetu Grada Zenica obezbijeđena su sredstva u iznosu od 52.929,63 KM.

Ibrahim Omić je, u ime mještana, iskazao zahvalnost Gradskoj upravi na odvojenim sredstvima za realizaciju ovog važnog posla. (D. T.)