Koncert kojeg se rado sjećamo: Dubioza kolektiv za kraj ZSF 2020 online

Svečanost zatvaranja Zenica Summer Fest-a 2020 online biće održana večeras u direktnom programu RTV Zenica. Na Trgu BiH planiran je živi koncert zeničkog duvačkog orkestra, te reemitovanje koncerta mega popularnog benda Dubioza kolektiv.

I za ovo ljeto RTV Zenica je pripremila program ljetnog festivala, kojeg su željno iščekivali i izvođači, i publika, i mi. No početkom marta kada je u svijetu proglašena pandemija korona virusa postalo nam je jasno da živih nastupa neće biti, kao ni publike, već samo online Zenica Summer Fest i publika pred ekranima, monitorima ili na talasima radio Zenice. Pratili ste nas na svim platformama RTV Zenica te ovom prilikom želimo vam zahvaliti na tome kao i učesnicima reemitiranih sadržaja koji su se svi odreda rado i sa nostalgijom prisjećali odličnih koncerata u Zenici održanih predhodnih godina.

Za večerašnji program ZSF 2020 online i svečano zatvaranje festivala koji počinje u 20:00 sati, planiran je živi koncert zeničkog duvačkog orkestra te reemitovanje koncerta Dubioze kolektiv. Da podsjetimo, Dubioza je priredila spektakularan koncert na otvorenom, u finišu prvog Zenica Summer Festa, koji je i na tom festivalu ugostio brojne izvođače i grupe, žanrove i zabavne događaje, koji su zapalili ljeto u našem gradu. Energični momci priredili su u najljepšem dijelu grada, na Kamberovića polju, koncert za pamćenje.

Procijenjeno je da je koncert Dubioze kolektiv na Kamberovića polju okupio između 70.000 i 100.000 ljudi iz svih krajeva BiH i iz dijaspore, a cijeli koncert emitovan je uživo u programu Televizije Zenica i putem Facebook stranice Zenicainfo.ba. Do sljedećeg Zenica Summer Festa srdačni pozdravi i ostajte nam zdravo.(E.S.)