ZSF2020 ONLINE: Treća festivalska noć u znaku koncerta “Kad muzika svira”

Večeras je treća festivalska noć ovogodišnjeg Zenica Summer Festa 2020 online. U redovnom terminu putem svih platformi RTV Zenica možete pratiti festival „Kad muzika svira“ iz 2018. godine.

Riječ je o jedinstvenom festivalu Udruženja Dječija nota, koje je te godine održan u okviru Zenica summer festa, tada u svom 12-om izdanju. Bio je odličan, kaže direktor Festivala Said Jusić, kao i mnogi iz prethodnih godina.

„Mi se uvijek potrudimo da napravimo jedan spektakl, jednu radost za naše najmlađe i što je najbitnije da im donesemo nove pjesme koje će oni pjevati u narednom periodu“, ističe Jusić.

„Kad muzika svira“ iznjedrio je u preteklih 14 godina oko 130 dječijih pjesama, autora mahom profesora Osnovne i Srednje muzičke škole u Zenici. Skoro 30 pjesama je priredio Said Jusić, za koje je snimio matrice i odštampao publikaciju s tekstovima i te pjesme se uveliko koriste u nastavi. Također su izdavani i nosači zvuka s prethodnih festivala, a snimak festivala „Kad muzika svira“ iz 2018. održan u okviru Zenica Summer Festa možete pogedati večeras na svim platformama RTV Zenica u redovnom terminu ovogodišnjeg ZSF online od 20 sati i 30 minuta.(A.H.)