Akcijom mještana Vrselja uz podršku Grada lakše do Boračke kuće i Lisca

Mještani Vrselja, mjesne zajednice u Kočevskom slivu u velikom broju odazvali su se na akciju betoniranja puta koji od sela vodi ka Boračkoj kući i dalje prema sve popularnijoj planinarskoj destinaciji Lisac.

U svega nekoliko dana, grupe od pedesatak stanovnika Vrselja izvršile su sanaciju navedenog puta i položile beton koji je kao i ostali materijal osigurao Grad Zenica. Za betoniranje oko 700 metara puta izdvojeno je 25.000 KM.

“Ovo je višenamjenski put koji će osim stanovnika Vrselja koristiti hiljade naših sugrađana i drugih posjetilaca Lisca. Mještani Vrselja godinama su se za pomoć u realizaciji ovog projekta obraćali Gradskoj upravi ali nismo imali razumijevanja. Zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću koji nam pomaže u realizaciji brojnih projekata, kao uostalom i na području cijele Zenice, sada stvaramo uslove za bolji život. Narednih dana u planu imamo asfaltiranje još nekoliko mjesnih puteva u Vrselju”, kaže Nezir Dizdarević, član Građevinskog odbora.

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica opredijelila je dodatnih 15.000 KM za kupovinu materijala i betoniranje najmanje još dva puta u Vrselju.