Danijel Jurić još četiri godine u RK Čeliku

Standardni lijevi bek i jedan od najboljih mladih igrača RK Čelika, Danijel Jurić, juče je sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem potpisao novi četvorogodišnji ugovor i na taj način produžio vjernost svom Klubu.

”Veoma sam radostan i sretan zbog toga jer je Danijel Jurić odličan rukometaš i odličan čovjek, koji jeste i biće i naredne četiri godine jedan od glavnih stubova našeg Kluba, kako sada u Prvoj ligi Federacije, tako i u Premijer ligi BiH. Na ovaj način mi ”slažemo kockice” za tim na duže staze, tim koji će ponovo biti u vrhu BiH rukometa”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

Dosadašnji Danijelov ugovor je važio još godinu dana, ali je zajedno sa Upravom odlučio  da novi četverogodišnji  ugovor potpiše  upravo na svoj  dvadesetdrugi rođendan,

”Ja sam više puta izjavio da sebe vidim samo u svom gradu Zenici i samo u svom RK Čeliku, jer sam, sticanjem statusa prvotimca u seniorima RK Čelika, ostvario svoj dugogodišnji dječački san – biti član prve seniorske ekipe RK Čelika”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora  Danijel Jurić.

Danije Jurić, pored pozicije lijevog beka, odlično se snalazi i na poziciji srednjeg beka. Jedan je od najpersktivnijih rukometaša u Bosni i Hercegovini. Bio je član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine – U18 i U20.(M.P.)