Potpuna obustava saobraćaja u ulici Bistua Nuova

Ilustracija

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obavještava učesnike u saobraćaju da je u srijedu, 08.07.2020. godine planirana izmjena režima saobraćaja u ulici Bistua Nuova (od mosta na Mutničkom potoku do skretanja za most u naselju Dolača), odnosno potpuna obustava saobraćaja  u istoj zbog izvođenja radova izgradnje montažnih šahtova za obezbjeđenje priključka stambenih objekata na gradsku mrežu, a sve u okviru izvođenja radova na polaganju vodovodne linije Putovići-gradska vodovodna mreža Zenica.

Zbog specifičnosti radova koji će se izvoditi nije moguće izvršiti povremeno preusmjerenje saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku sa naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca, već je potrebno izvršiti potpunu obustavu saobraćaja u periodu od 09:00 do 15:00 sati.

Navedene izmjene će biti obilježene adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog potpune obustave saobraćaja javni linijski prevoz putnika za Perin Han se neće vršiti  u periodu od 09:00 do 15:00 sati, dok će se ostali polasci odvijati prema važećem redu vožnje. Javni linijski prevoz putnika za Goricu, Tišinu i Mošćanicu će se obavljati alternativnim putnim pravcem na sljedeći način: Zenica „AS“ –  magistralna cesta M17 – most Dolača – ul. Bistua Nuova.

Ostala motorna vozila koja idu u Perin Han mogu koristiti ulicu Bistua Nuova do mosta na Mutničkom potoku, kao i alternativni putni pravac Zenica – magistralna cesta M17 – most Dolača – ul. Bistua Nuova.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu u srijedu, 08.07.2020. godine u periodu od 09:00 sati do 15:00 sati (radni dani i subota) i trajat će do 18.07.2020. godine.