Uposlenici Pedagoškog zavoda u Zenici pozitivni na korona virus, raste broj zaraženih u ZDK

Već drugi dan zaredom broj zaraženih korona virusom u FBiH je trocifren. U posljednja 24 sata registrovana su 102 nova slučaja, od čega je i 31 u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kako nezvanično saznaje portal Zenicainfo.ba i šest uposlenika Pedagoškog zavoda u Zenici zaraženo je korona virusom. Zbog toga je privremeno prekinut rad i aktivnosti Zavoda, a svi uposlenici su na privremenom odmoru.

Da se korona virus širi Zeničko-dobojskim kantonom svjedoči i činjenica da su prekinute i aktivnosti u FK Mladost iz Kaknja zbog pet pozitivnih slučajeva među igračima ovog premijerligaša.

Iz Kriznih štabova svih nivoa upozoravaju da se epidemiološka situacija pogoršava i pozivaju građane da poštuju mjere i naredbe, a posebno pozivaju na korištenje maski, poštivanje socijalne distance, izbjegavanje okupljanja u zatvorenom prostoru i redovno pranje ruku.

U Federaciji BiH do sada su testirana 60.534 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 2.768 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljen je 1.191 pacijent, dok je trenutno aktivno 1515 slučajeva pozitivnih na COVID-19.