Javna rasprava o Nacrtu zakona o podršci porodicama s djecom

U skladu sa zaduženjima sa 1. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH od 28. februara 2019. godine i nastavka 5. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH od 27. februara 2020. godine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike počinje proces javne rasprave o Nacrtu zakona o podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH u trajanju od 90 dana.

Ministarstvo obavještava zainteresiranu javnost da će ova javna rasprava početi 1. jula i trajati do 28. septembra 2020. godine. U ovom periodu Nacrt zakona o podršci porodicama s djecom će biti dostupan na web stranici Ministarstva (www.fmrsp.gov.ba) uz priložen obrazac za dostavljanje pisanih komentara, primjedbi, prijedloga i sugestija, kako bi bio izrađen što kvalitetniji Prijedlog zakona.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u Bosni i Hercegovini, Federalno ministarstvo će nastojati organizirati i otvorenu javnu raspravu o ovom zakonu na nekoliko lokacija u Federaciji BiH o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Popunjeni obrazac za dostavljanje pisanih komentara, primjedbi, prijedloga i sugestija na predloženi Nacrt zakona može se dostaviti poštom ili lično na adresu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (Sektor za socijalnu zaštitu i zaštitu obitelji i djece, Hamdije Čemerlića 2, 71 000 Sarajevo) ili na e-mail adresu anja.andric.alibegovic@fmrsp.gov.ba, saopćeno je iz ovog ministarstva.