8.9 C
Zenica
Četvrtak, 29 Oktobra, 2020
Naslovnica Aktuelno Pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje

Pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje

Povoljni vremenski uvjeti i slabiji promet vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u našoj zemlji.

Tokom dana se očekuje pojačan promet vozila prema aktuelnim izletištima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U toku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za saobraćaj zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog sanacije mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), saobraća se naizmjenično,jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na magistralnom putu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini, gdje se vozila propuštaju naizmjenično.

Na magistralnom putu Livno-Kamensko na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG).