Zenica: Održana redovna sjednica Predsjedništva Socijaldemokrata BiH

U Zenici je danas priređena redovna sjednica Predsjedništva Socijaldemokrata BiH, koja je ujedno iskorištena za zvanično otvorenje prostorija zeničke Gradske organizacije.

Predsjednik Socijaldemokrata Zenica, Adnan Begović je ukazao da su za naredne lokalne izbore ambicije velike ali realne, ulazak u Gradsko vijeće sa 3 do 5 pozicija i najvjerovatnije kandidat za gradonačelnika, dodajući da je o imenima rano govoriti.

Predsjednik Socijaldemokrata BiH, Enver Bijedić podsjeća da je stanje sa korona virusom donekle zaustavilo planirane aktivnosti, ali se radilo na pripremama za nastavak.” Imamo preko 11 hiljada aktivnih članova, najjače uporište je Tuzlanski kanton, Brčko distrikt i Kanton Sarajevo, a jaka nam je i organizacija u Zenici”, podsjeća Bijedić.

Komentirajući ambicije za naredne lokalne izbore Bijedić je istakao, da je donijeta demokratska odluka, prema kojoj će gradske organizacije samostalno odlučivati o listama, hoće li imati kandidate za načelničke pozicije, te da li i sa kime ići u koaliciju. Jedini uslov je da se poštuje 40 posto zastupljenosti žena na listama i princip multietničnosti.

Bijedić je naglasio da žele zadržati poziciju načelnika u Lukavcu, koju obavlja Edin Delić, te pokušati osvojiti ta mjesta u Tuzli i Gradačcu. (Š.B.)