FOTO: Veliki dan za mještane Biškovića, novi asfalt za bolji život

Mještani sela Biškovići u Babinskom slivu dugo će pamtiti današnji dan, 9. maj. Danas su dobili asfaltni put koji ih povezuje sa gradom.

Grad Zenica finansirao je radove u iznosu 110.000 KM. Izvođač radova bilo je zeničko preduzeće Špic beton. Asfaltiran je put u dužini 550 m, prosječne širine 3,5 metra. Završetkom rekonstrukcije ovog puta ostvaren je višegodišnji san stanovnika ovog kraja. Oko 50 domaćinstava imaće bolju vezu sa mjesnom zajednicom i gradom. Završetku radova prisustvovao je i gradonačenik Zenice Fuad Kasumović. U srdačnom razgovoru sa mještanima između ostalog izjavio je sljedeće:

“Za nepune tri godine napravili smo veliki posao kada su u pitanju mještani Babina. Ovih dana završavamo Jasiku, Jurjeviće, Vranoviće i Kovaniće. Ostaje nam još Osredak i Gradina i biće završeno čitavo Babino. Ja sam sretan što smo i ovim ljudima omogućili dobru vezu sa gradom. I sami vidite kolika je radost mještana Biškovića. Što je bitno istaći ne zadužujemo se, a na ovaj način u vrijeme korone pomažemo domaćoj privredi i omogućavamo građanima bolji život. Za ovu godinu imamo planirano 5.000.000 KM  za razne infrastrukturne projekte“, naglasio je u izjavi za Zenicainfo.ba gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

„Ovo je jedan od najznačajnijih dana za mještane sela Biškovići. Napokon nakon 25 godina smo doživjeli da i ovo selo dobije asfalt. Ovim putem  zahvaljujemo se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću što je prepoznao naš problem i što nam je pomogao“, izjavio je Selvedin Jašarević, mještanin sela Biškovići. (Mirsad P.)