UNZE: Junski ispitni rokovi bit će održani na uobičajen način

– Online nastava, organizovana zbog preporuka Kriznog štaba početkom marta na svim fakultetima zeničkog Univerziteta, urađena je u skladu sa nastavnim planom i programom i odvija se na zadovoljavajući način, a njen završetak planiramo u redovnom terminu, krajem maja, potvrdio nam je profesor, doktor Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici.

Na određenim fakultetima, kao što je Medicinski, te pojedini tehnički fakulteti, on line nastava za specifične predmete nije mogla biti organizovana, ali će biti  nadoknađena odmah po prestanku mjera vezanih za suzbijanje korona virusa.

“Junski ispitni rokovi, po našem prijedlogu koji će sutra razmatrati i Senat Univerziteta, trebali bi biti održani na uobičajen način uz poštivanje potrebnih mjera zaštite zdravlja studenata i nastavnika, a fakultetima koji će nadoknađivati nastavu biće omogućeno i da pojedine ispitne rokove organizuju i u drugoj polovini jula ili čak u avgustu”, napominje prof. doktor Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici.

Sva organizacija nastave i njenog završetka, ali i održavanja ispita na zeničkom Univerzitetu biće potpuno prilagođena studentima, a istovremeno će sve potrebne mjere zaštite zdravlja biti maksimalno ispoštovane, ističu u rektoratu zeničkog Univerziteta.(Vesna J.)