Korona virusom zaraženo 12 radnika dobojske bolnice

Od deset novozaraženih osoba korona virusom u Doboju, osam su zdravstveni radnici, pa je sada na Covid-19 pozitivno ukupno 12 radnika dobojske bolnice.

Ostalih sedam pozitivnih na virus korona su članovi njihovih porodica, rekao je danas direktor dobojske bolnice Mladen Gajić.

Među zaraženim zdravstvenim radnicima su jedan ljekar i 11 medicinskih sestara i tehničara.

“Od deset novooboljelih osoba u protekla 24 sata, osam su medicinski tehničari i sestre sa Internog odjela bolnice, a dvoje su članovi porodice jedne radnice koja je već pozitivna na virus korona”, pojasnio je Gajić na konferenciji za novinare.

Tvrdi da nisu mogli uticati da na tom odjelu u bolnici u Doboju pojavi zaraženi pacijent, kao i da nema mjesta za paniku.

“Danas je potvrđeno da je na Internom ležao taj jedan pacijent, kojeg danas prebacujemo na Infektivno odjeljenje. Pored toga što smo rasporedili svoj rad u smjenama, u nekim timovima, da bude što manje kontakta između naših radnika, ono što su oni morali da imaju zajedničko to je pacijent, i njega i briga i oko njega”, naveo je Gajić.

Epidemiologinja Doma zdravlja Doboj Ana Stevanović-Ćeklić kaže da svi zaraženi zdravstveni radnici imaju lakšu kliničku sliku ili nemaju simptome.

Komandant Štaba za vanredne situacije grada Doboj Boris Jerinić smatra da nije potrebno uvoditi strožije mjere od onih koje je propisao Štab za vanredne situacije, s obzirom da je poznat klaster novožaraženih.

Pozvao je građane da se pridržavaju mjera za suzbijanje širenja korona virusa.

Vijesti.ba