Grijanje neće fakturisati uslugu pravnim licima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Sa današnjim danom završava se grijna 2019./2020. sezona u Zenici, koja  je produžena na zahtjev zeničkog gradonačelnika i jedna je od najdužih sezona u posljednjih nekoliko godina.

„Na kraju možemo dati jednu pozitivnu ocjenu i s obzirom da znamo sa kakvim postrojenjima radimo i u Mitalu i u našem preduzeću, sezona je bila zadovoljavajuća“, navodi Sead Kaknjo, direktor Javnog preduzeća „Grijanje“ u Zenici.

„Zbog lošeg stanja postrojenja, bilo je dosta kvarova i oni su se rješavali u hodu, te je bilo nekoliko redukcija, a u januaru je sedam dana smanjena isporuka toplinske energije, ali potpunog zastoja nije bilo“, napominje direktor Kaknjo.

Što se tiče naplate potraživanja, ona je bila izvrsna sve do proglašenja pandemije i kretala se oko 110 posto, jer su naplaćivana i stara dugovanja, a JP „Grijanje“ prvi je put u poslijeratnoj istoriji likvidno i nadamo se da trenutna situacija i sada nešto manja naplata, neće mnogo uticati na našu likvidnost, jer smo tokom godine planirali određene zahvate kako bi iduće godine imali kvalitetniju sezonu, ističe Sead Kaknjo, direktor Javnog preduzeća „Grijanje“ u Zenici.

Svim pravnim licima, kojima je zabranjen rad u ovim okolnostima zbog pandemije, od 15. marta JP „Grijanje“ neće fakturisati  uslugu grijanja, poručuju iz ovog preduzeća. (Vesna J.)