NK Čelik dobija novog sportskog direktora

U nogometnom klubu Čelik, kao i ostalim klubovima Premijer lige, osluškuju kada će da nadležni organi dati signal da nogometaši mogu ponovo trenirati, te se spremiti za nastavak Premijer lige.

Na Bilinom polju nekolicina je ljudi koji su svaki dan na radnom mjestu i koji svoje poslove obavljaju redovno kao i prije situacije s koronavirusom. Ipak kako saznaje SportSport.ba došlo je i do promjene kada je u pitanju sportski segment kluba.

Iako još nezvanično, Zeničani su dobili novog sportskog direktora, koji će zvanično biti predstavljen čim krenu pripreme za nastavak sezone. Nasljednik Edina Prljače po informacijama našeg portala je 75-godišnji bivši igrač i trener Čelika.

Riječ je o Husniji Arapoviću, bivšem igraču Čelika, Borca, St. Gallena i Winterthura, te treneru Schaffhausena, Rudara, Čelika u dva navrata, Veleža, Sarajeva, Rudara iz Zenice, Travnika i Viteza. Ovaj trener bio je selektor mediteranske i A2 reprezentacije Bosne i Hercegovine u periodu od 1997 do 2002. godine.

Arapović je posljednji angažman na klupi imao prije nešto manje od tri godine, kada je sjedio na klupi NK Travnik. Ovaj Zeničanin osim funkcije sportskog direktora biće i na usluzi treneru Ümitu Ozatu, kako bi klub ispunio cilj, a to je opstanak u Premijer ligi.

sportsport.ba