Za večeras smo svi imali samo jedan plan: Zenica, Bilino Polje, Zmajevi….

Sve je stalo i veliko je pitanje i kada će se pokrenuti. Broj žrtava od bolesti koja je krenula iz Kine se povećava iz dana u dan, a u našoj zemlji također je sve više zaraženih. Tri osobe su do sada izgubile život od koronavirusa.

Stao je i nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu. A da nije danas bi Bosanci i Hercegovci imali samo jedan plan – susret baraža BiH – Sj. Irska.

Naime, večeras su naši Zmajevi trebali u polufinalu baraža UEFA B lige nacija ugostiti Sj. Irsku u Zenici i trasirati put ka finalu.

Kada su iz NS BiH objavili da se odgađa prodaja karata jasno je bilo da se nešto ‘sprema’. Danima se špekulisalo da li će se susreti odigrati, spominjala se i opcija igranja bez publike, no brzo je stigla informacija od odgodi utakmica baraža.

UEFA je zatim donijela odgodu o odgodi Evropskog prvenstva. Ovo takmičenje će se igrati od 11. juna do 11. jula 2021. godine, dok su susreti baraža planirani za juni ove godine, ukoliko to situacija naravno bude dozvoljavala.

Da li će se to desiti, u ovom trenutku ne može sigurno reći ama baš niko.

Irce bi večeras dočekao pakao Bilinog Polja, nacija bi sa nestrpljenjem brojala sate do prvog zvižduka, no od toga nema ništa. Preostaje nam samo da ostanemo u našim domovima i poštuje preporuke odgovornih, te na taj način dobijemo ovu bitku.

sportsport.ba