FOTO: Zenica iz zraka, građani se uglavnom pridržavaju naredbi i preporuka

DCIM100MEDIADJI_0336.JPG

Građani Zenice, sudeći po sablasno praznim ulicama, uglavnom se pridržavaju izdatih naredbi i preporuka da ne izlaze iz svojih domova, te ostaju kod kuće.

Kao što je poznato od danas u 18:00 sati na snagu stupa jučer donesena naredba Federalnog štaba civilne zaštite o uvođenju zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 18.00 do 05.00 sati.

U skladu sa jednom od ranijih naredbi, kretanje je u potpunosi zabranjeno osobama starijim od 65 godina i mlađim od 18 godina. Ranije su, također, donesene naredbe o potpunoj obustavi rada javnog gradskog prijevoza, zatvoreni su tržni centri, kao i većina trgovina, ugostiteljski objekti, kulturne institucije, a ne rade ni obrazovne ustanove i vrtići.

Iz nadležnih institucija i službi svakodnevno upozoravaju građane da ne izlaze iz svojih domova, da se ne okupljaju, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja koronavirusa.

Pogledajte galeriju fotografija Nejra Zenice iz zraka, koju nam je pripremio Nejro Alijević a koje pokazuju današnju situaciju na zeničkim ulicama.